Van betekenis zijn voor buurtbewoners

Buurtteam Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost ademt energie. Vaak is dat positief, maar soms brengt het ook grote uitdagingen voor bewoners mee. Het Buurtteam Amsterdam Zuidoost biedt hulp en ondersteuning aan de inwoners van Amsterdam Zuidoost. Zij kloppen bij ons aan met vragen of zorgen op het gebied van wonen, geld, zorg, veiligheid, ontmoeten, werk en veiligheid. We zetten ons gezamenlijk in om hen te ondersteunen wanneer het even of langere tijd niet lukt om er zelf uit te komen.

  • Amsterdam Zuidoost

Zo doen we dat

In ieder Buurtteam werken professionals met diverse expertises en kennisgebieden nauw samen in één team. Je komt Buurtteammedewerkers, schuldhulpverleners, sociaal raadslieden en ervaringsdeskundigen tegen, elk met hun eigen inbreng. We streven met elkaar naar een betekenisvolle verandering in het leven van de bewoners.

Naast de ondersteuning die we bieden, inspireren we hen tot persoonlijke groei en tot verder kijken dan hun probleem. We sluiten hiervoor aan bij allerlei evenementen in de gemeenschap. We willen naast de bewoners staan en ze helpen in alle facetten van hun problematiek. We lachen, huilen én feesten samen.

Zo zijn wij

Werken bij het Buurtteam Amsterdam Zuidoost betekent dat je bijdraagt aan het leven van een ander. Je helpt bewoners groeien, maar je gaat hoe dan ook zelf ook persoonlijke groei ervaren. Verder zijn we ondernemend, gedreven en oplossingsgericht. We steunen elkaar, spreken onze waardering uit en we zijn trots op onze diversiteit.

Door onze sterke saamhorigheid en gedeelde verantwoordelijkheid vormen we een hechte community met elkaar en met de bewoners. Dit maakt Buurtteam Amsterdam Zuidoost niet alleen een werkplek, maar een gemeenschap waarin je leeft, lacht en groeit. We staan zij aan zij met de buurt, ondanks de soms harde realiteit.

Hier vind je ons

Er zijn vijf verschillende locaties. Je werkt op één van die locaties binnen Amsterdam Zuidoost. Waar je ook werkt, het is altijd in een levendige en gezellige omgeving. Lekker eten om de hoek, een praatje tijdens de lunch met je collega’s of een potje tafelvoetbal: het is er allemaal.

Buurtteam Amsterdam Zuidoost wordt uitgevoerd door B&A, een organisatie die door heel Nederland actief is en verschillende advies- en uitvoeringsopdrachten uitvoert in het sociaal domein.

Meer informatie over Buurtteam Amsterdam vind je op: www.buurtteamamsterdam.nl

Swipe!

Verhalen van collega’s

Bekijk ook onze andere initiatieven

B&A werkt in verschillende gemeentes onder lokale namen.