Verhaal

Men verdient onze hulp ook echt

“Als ik op een verjaardag over mijn werk vertel, doe ik dat altijd met een glimlach op mijn gezicht”, vertelt Cynthia Kempenaar. Ze werkt als Buurtteammedewerker bij Buurtteam Gaasperdam (Amsterdam Zuidoost), een initiatief van B&A. Iets kunnen betekenen in het leven van Amsterdammers is wat Cynthia drijft in haar werk.

“Iedereen moet mee kunnen doen.”
In het buurtteam staan dagelijks verschillende professionals klaar om Amsterdammers te helpen met hun vragen en problemen. Cynthia: “Amsterdam is een diverse stad met verschillende culturen. Al die mensen hebben hun eigen kwaliteiten en mogelijkheden. Daar kijken we naar in de hulp. Iedereen moet mee kunnen doen in de maatschappij.”

“Niet elke Amsterdammer is even mondig.”
Werken bij het Buurtteam betekent veel afwisseling: bemanning van de inloop, huisbezoeken en allerlei bijeenkomsten wisselen elkaar af. Iedere Buurtteammedewerker heeft een eigen caseload. Samen met netwerkpartners zorgen Cynthia en haar collega’s voor ondersteuning aan de inwoners van Gaasperdam. “Alle Amsterdammers zijn anders en niet iedereen is even mondig. Ik krijg er energie van als ik zie dat iemand geholpen is of wanneer ik de vraag achter de hulpvraag boven water krijg.”

“Dit werk gaat me aan het hart.”
De ondersteuning aan Amsterdammers geeft Cynthia veel voldoening. Bijvoorbeeld als ze een appje krijgt van een bewoner met daarin: “God bless you for your help.” Of wanneer ze een moeder troost die een traantje wegpinkt als haar zoon afscheid neemt om begeleid te gaan wonen. “Dit werk gaat me aan het hart. Het is mooi om een arm om zo’n moeder heen te kunnen slaan en uit te leggen dat het heel begrijpelijk is dat ze emotioneel is. En om dan te zien dat er weer een glimlach op haar gezicht komt.”

“Werken bij het Buurtteam Zuidoost is een aanrader.”
Wat zou Cynthia zeggen tegen mensen die overwegen bij het Buurtteam te komen werk? “Het is een aanrader om hier te werken. De bewoners van Zuidoost verdienen het om geholpen te worden. Als medewerker van het Buurtteam ben je daar de drijvende kracht achter. Het is een mooie plek om te werken met fijne collega’s.”

Onze nieuwste vacatures