Verhaal

Het is zo mooi om onderdeel te zijn van die saamhorigheid

Gloria Weidum werkt als Buurtteam medewerker bij B&A voor Buurtteam Amsterdam Zuidoost. Ondanks een klein uitstapje naar Almere is Zuidoost nooit echt uit haar hart geweest. “Ik ben in 2008 begonnen bij stichting MaDi in Amsterdam Zuidoost. In 2017 maakte ik de overstap naar de hulpverlening in Almere, en sinds 2019 ben ik weer terug op Zuidoost. Eerst voor Madi en daarna voor B&A.”

“Ik hoop dat met mijn hulp mensen weer lekkerder in hun vel zitten.”
”Ik help de bewoners van Amsterdam Zuidoost met de vragen die zij hebben. Met mijn hulp hoop ik dat ze weer lekkerder in hun vel zitten of in ieder geval een stapje verder zijn met het bereiken van hun doel.” zegt Gloria “Ik denk dat dat wel het beste omschrijft wat ik doe.”

“Ik leer nog steeds veel.”
“Mijn werkdag start soms op kantoor en soms in de wijk. In de buurtwerkkamer verbind ik de vragen van Amsterdammers die binnenlopen met het Buurtteam. Hier leer ik nog steeds veel van. Op de scholen in de wijk ben ik nog bezig met landen, maar ook daar heb ik inmiddels al wat gesprekken gevoerd met ouders en een aantal van hen kunnen helpen.”

“Er is altijd wel een collega die ook iets verkeerds wil eten.”
“Na de inloopspreekuren in de wijk ga ik naar kantoor en daar heb ik ook intakes met cliënten en ben ik van alles aan het regelen of uitzoeken voor lopende zaken. Dan ga ik altijd  even lekker wandelen buiten, om even weg te zijn van de werkplek. Er is altijd wel een collega die ook wil wandelen of iets verkeerds wil eten.” lacht Gloria.

“We zijn een hechte club hulpverleners met hart voor de zaak.”
“Het allerleukste van mijn werk vind ik de collega’s! Daarnaast vind ik de afwisseling fijn van de projecten, de inloop en de reguliere werkzaamheden. Een mooie mix. De meest bijzondere en leuke momenten zijn voor mij wanneer we als collega’s samenkomen voor een (team)uitje of een afscheid van een collega. Dan zijn we samen en wisselen we de leukste of gekste dingen uit met elkaar. Het is dan zo mooi om onderdeel te zijn van die saamhorigheid. Ik kan anderen zeker aanraden bij ons te komen werken. We zijn een hechte club hulpverleners met hart voor de zaak.”

Onze nieuwste vacatures