Geschiedenis van B&A

Ontdek onze organisatiegeschiedenis in de tijdlijn hieronder.

1991

START B&A

Als onderzoeks- en adviesbureau gaat B&A voor gemeenten, ministeries en provincies aan de slag met ‘meten, monitoren en evalueren’ en het geven van advies. Dat verklaart ook onze bedrijfsnaam, die oorspronkelijk voor ‘Beleid & Advies’ stond. Tegenwoordig spreken we gewoon over ‘B&A’.

2000

STAP NAAR UITVOERING

De handen jeuken om zelf onze adviezen uit te gaan voeren. Rond 2000 worden met diverse kleinere welzijnsprojecten en de ondernemershuizen de eerste stappen gezet naar het uitvoeren van het welzijnswerk.

2007

START CIVIC AMSTERDAM

In 2007 wordt in het oude Amsterdamse stadsdeel Zeeburg de aanbesteding welzijn binnengehaald. Onze aanpak is baanbrekend en groeit uit tot wat nu Civic Amsterdam is. Daarna volgen nog veel welzijnsopdrachten door heel Nederland.

2012

START PIT010

Van 2012 tot en met mei 2022 coördineren en voeren we met PIT010 het welzijnswerk in Rotterdam IJsselmonde uit. We streven naar een sterker IJsselmonde en behalen resultaten waar we trots op zijn.

2016

OVERNAME FUTURO, JONGEREN ALS SPECIALISATIE

Met Futuro voegen we een specialisatie toe; het ondersteunen van jongeren die problemen hebben met het afmaken van hun opleiding en het vinden van stageplekken en betaald werk. We starten met de Jongeren Service Punten, die daarna onder eigen (lokale) namen verder gaan. Onze intensieve jongerencoaches starten bij de wijkteams in Rotterdam.

2017

SAMENWERKINGSVERBANDEN

Samenwerken met andere organisaties vinden we belangrijk. In Amersfoort doen we dat met WELZIN en MEE. We starten daar met Indebuurt033, waar we samen de coördinatie op ons nemen van welzijns- en vrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning. Intussen kent B&A veel verschillende samenwerkingspartners.

2019

WERKFIT

In Den Haag starten we met Werkfit-trajecten, waarbij we honderden bijstandsgerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt naar werk begeleiden. Dit wordt al snel gevolgd door Werkfit-trajecten elders in het land.

2020

START BUURTTEAM AMSTERDAM ZUIDOOST

In Amsterdam Zuidoost neemt B&A Stichting MaDiZo over, actief in maatschappelijk werk, schuldhulpverlening, welzijn en mantelzorg. Een hectische periode start als kort daarna de gemeente besluit dat al het werk in Amsterdam verder gaat onder een en dezelfde naam. Als onderdeel van Buurtteam Amsterdam is B&A in Zuidoost actief.

2021

START MADI DIEMEN

Als aanbieder van de maatschappelijke dienstverlening in Diemen gaan we verder onder de naam ‘Madi Diemen’. De nieuwe naam, bijbehorende uitstraling en website werden op 1 september tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel gelanceerd.

2023

START STICHTING B&A

De rechtsvorm wordt veranderd en B&A gaat verder als stichting. Marie-Fleur Lobry en Mathilde Corsten starten als de nieuwe bestuurders.