Kansen voor alle jongeren

JSP West

Sommige jongeren hebben een steuntje in de rug nodig. Iemand die ze aanmoedigt en in ze gelooft. Dat doen we bij het Jongeren Service Punt (JSP). We ondersteunen jongeren in Amsterdam West tussen de 12 en 27 jaar op het gebied van onderwijs, werk en stage. Dit doen we met preventieve acties. Ons doel is om uitval te voorkomen en de kloof tussen kansarme en kansrijke jongeren te dichten.

  • Amsterdam West

Zo doen we dat

We geven trainingen en zetten projecten en evenementen op die jongeren sterker maken. Sollicitatietrainingen en aanleren van werkgeversvaardigheden bijvoorbeeld. En hoe maak je nou een goed cv of motivatiebrief? Het zijn allemaal manieren om op een laagdrempelige manier een band op te bouwen met de jongeren.
Ook werken we samen met andere partners. In het Ambachtslab stimuleren we jongeren bijvoorbeeld om een ambacht te leren. Bij het Jongeren Financieel Café kunnen ze terecht met vragen over geld, werk en school.

Zo zijn wij

Empowerment, laagdrempelig en binding. Deze termen omschrijven het JSP het beste. Kom je bij ons werken, dan word je deel van een jong team dat dicht bij de doelgroep staat. Het JSP-team bestaat uit zes vaste medewerkers en vier stagiaires. We trekken veel samen op en dagen elkaar uit om te ontwikkelen. Er is een veilige sfeer, waarin iedereen de ruimte krijgt om ideeën uit te voeren. Lukt het niet? Geen probleem! Je hebt iets geleerd en daar gaat het om.

Hier vind je ons

Ons kantoor staat midden in Bos & Lommer, aan de Gerard Callenburgstraat 38 in Amsterdam. Midden tussen onze doelgroep. Onze locatie is modern en licht. We delen de ruimte met partnerorganisaties waar je regelmatig mee samenwerkt. In de omgeving zijn er genoeg plekken om lekker te lunchen of om snel een boodschap te doen. De bus en tram stoppen op loopafstand van het kantoor.

JSP West is onderdeel van B&A, een organisatie die door heel Nederland actief is en verschillende advies- en uitvoeringsopdrachten uitvoert in het sociaal domein.

Meer informatie over JSP West vind je op: www.jongerenservicepunt.nl

Bekijk ook onze andere initiatieven

B&A werkt in verschillende gemeentes onder lokale namen.