Verhaal

Wij zijn het hart van de organisatie

Ruby Hijdra is HR Medewerker bij B&A. “Van werken bij een welzijnsorganisatie werd ik heel enthousiast. Ik had echter een functie als éénpitter en dat vond ik minder leuk.” vertelt Ruby “Dus toen ik getipt werd dat er bij B&A een medewerker HR werd gezocht en duidelijk was dat de afdeling HR een team is, twijfelde ik niet, en heb ik gesolliciteerd. Inmiddels werk ik al anderhalf jaar bij B&A. En een éénpitter ben ik zeker niet meer. Ik heb een duo functie met collega Anne. En ik zit inmiddels in de feestcommissie.” 

“Ik doe de deur pas dicht wanneer de laatste brief op de post is.”
“Mijn werk is heel divers. Anne en ik ondersteunen de hele afdeling én alle medewerkers administratief. Een gemiddelde werkdag is zo gevuld. Er zijn werkzaamheden die elke dag terugkomen, maar daarnaast komt er altijd wel wat bij dat niet op de planning staat. Het is nooit saai. Een telefoontje, een e-mailbericht, een bericht op B&A4U, het afgeven van belangrijke documenten, alles draait om de medewerkers. De vragen die zij hebben en de ondersteuning die zij nodig hebben proberen wij zo goed mogelijk te leveren. Ik doe de deur pas dicht wanneer de laatste brief op de post is.” 

“Wij proberen er voor te zorgen dat iedereen binnen de organisatie kan en mag meedoen.”
“Het werken in het sociaal domein vind ik bijzonder. Ik zie het niet als hulpverlening maar als actieve preventie en steun bij participatie. Iedereen mag meedoen. Zo zie ik onze functie als HR-afdeling ook. Wij zijn het hart van de organisatie, de verbinding tussen bestuur, management en medewerkers. Wij proberen er voor te zorgen dat iedereen binnen de organisatie kan en mag meedoen. Dat gevoel werd voor mij heel erg versterkt tijdens de teambuildingsessie van onze afdeling vorig jaar. Ik vond het bijzonder om toen te merken dat we echt als team opereren en hoe waardevol dat kan zijn.” 

“Het gevoel dat ik persoonlijk iets kan bijdragen aan de maatschappij.”
“Werken in het sociaal domein geeft mij het gevoel dat ik persoonlijk iets kan bijdragen aan de maatschappij. Ik vind het mooi dat ik dat kan doen bij een organisatie die midden in de maatschappij staat en die ondanks de relatieve grootte toch goed oog blijft houden voor wat er bij ‘onze’ bewoners gebeurt. Want voor hen doen we het uiteindelijk allemaal.” 

Onze nieuwste vacatures